Rólunk

2015 – mi az az ebike

2015-ben fogalmazódott meg bennünk az az ötlet, hogy mi lenne, ha elektromos kerékpárbérléssel foglalkoznánk. Ebben az évben még nagy újdonságot jelentett Magyarországon az ebike. Miután átalakítottunk 2 hagyományos kerékpárt ebike-ra, majd vettünk még 2 gyári pedelecet /első

Átalakított Neuzer, Merida

agymotoros Victoriát és Panasonic középmotoros Flyert/, el is kezdtük a szórólapozást a Balaton felvidéken /Balatonfüred, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi stb/, illetve ezzel párhuzamosan a weboldal működtetését is.

2016 – áttörés

2016-ban egy faházat építettünk az alsóörsi kemping területén, mellyel a célunk elsősorban az itt nyaraló vendégek kiszolgálása volt, de alapszolgáltatásaink közé tartozott a kerékpárok 100km-en belüli házhozszállítása is. Ebben az évben további pedelec rendszerű kerékpárokat szereztünk be.

Ebikepark a faháznál

A folyamatos pozitív visszajelzések megerősítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk, és az építő javaslatokat megfogadva egyre magasabb szintet értünk el a szolgáltatás színvonalát illetően. A szezon végén a visszajelzések és saját tapasztalatok alapján egyre világosabb lett számunkra, milyen fejlesztéseket kell elvégeznünk, hogyan újítsuk tovább az ebike parkot. Az ebikekölcsönzés.hu-t általában olyan emberek keresik meg, akik csoportos túrában nem szeretnének lemaradni, ezért igénybe veszik a rásegítést, illetve ebike vásárlás előtt állnak, de nem tudják, hogy melyik lenne számukra a megfelelő. Talán abban van az előnyünk más hasonló kölcsönzővel szemben, hogy a megkeresés során felmérjük az igényt és az illetőre szabott ebike-ot javaslunk.

 

2017 - bővülés

2017-ben tovább fejlesztettük a kerékpárparkot és az ebike egyik élen járó modelljét, a KTM macina dual Bosch Active Line rendszerű masináját szereztük be (a 2018 Bosch Active Line rendszeréről itt írunk bővebben). A tesztek és visszajelzések igazolták a márkanevet.

Bővült ebikepark

A vevői igények folyamatosan változnak, ezért a fiataloknak a Flyer MTB-kal próbálunk kedvezni, aminek rendkívül sportos a megjelenése, az idősebb korosztálynak pedig a kényelemmel (nagyobb rásegítés, több komfort).

Az ebike-ok szervízelése /javítás, akkumulátor kapacitás bemérés/ hazánkban még gyermekcipőben jár,  a pontos működését nem ismerik, csupán modulokat tudnak cserélni (akkumulátor, motor, kijelző). Számunkra ezek a rendszerek nem ismeretlenek, hiszen szakmai ismereteinket az autóiparban szereztük meg, többek között a kormánymű-gyártás területén, ami az ebike rendszerének az alapja (bővebben itt olvashatsz róla).

 

 

Akkumulátor kapacitásmérés

A szervízelés mellett használt és új ebike kerékpárok értékesítésével is foglalkozunk /http:\\veszbike.hu /. A kölcsönzésből szerzett tapasztalataink alapján pontosan fel tudjuk mérni azt, hogy kinek milyen típusú kerékpár a legmegfelelőbb választás. Nálunk lehetőség van vásárlás előtt kibérelni az elektromos kerékpárt, és ha a bérlő úgy dönt, akkor meg is veheti azt (bérleti díjat beleszámoljuk az eladási árba).

 

 

 

2018 – újdonság

Ebben az évben bővítettük a kerékpárparkot, valamint új szolgáltatásokat vezettünk be. Elindítottuk online webshopunkat, és partnerkapcsolatot alakítottunk ki egy hazai kerékpárgyártóval, akinek a termékei között elektormos kerékpárok is megtalálhatóak. A házhozszállítás fejlesztése mellett felvettük több olyan vendéglátóhellyel is a kapcsolatot, ahol a tavaszi-őszi szezonban sokan fordulnak meg akár kerékpárral is.

 

2019 – válaszút

Az előző évek bevételeinek alakulása elgondolkodtatott minket, hogy esetlegesen cégformát váltsunk és így próbáljuk kiterjeszteni szolgáltatásainkat. Ezt ebben az évben még nem léptük meg, azonban a portfóliót és a kerékpárparkunkat tovább bővítettük. Beszereztünk 3. generációs Bosch motorral szerelt prémium kerékpárokat. Sikerült csapatépítő tréningeket is kiszolgálnunk, és a pozitív visszajelzések megerősítettek minket abban, hogy vállakozásunk jó irányba halad.

 

2020 – új korszak

Az idei év tervezete már javában zajlik. Amit tavaly nem tudtunk/mertünk meglépni, azt idén megvalósítjuk. 2020-ban cégformát váltunk és Kft-ként folytatjuk azt a munkát, amit immár 5 éve elkezdtünk. Ezzel úgy gondoljuk, hogy több lehetőség nyílik a fejlődésre. A kerékpárflottát egységesíteni szeretnénk. A prémium ebike-ok mellett természetesen maradnak normál középmotoros kerékpárjaink is. Nagy hangsúlyt fogunk fektetni saját kollégáink és ügyfeleink oktatására. Ezt az értékesítés és a szervíz miatt tartjuk szükségesnek. A csapatépítő rendezvények mellett szeretnénk bemutatókon is részt venni, ezzel is reklámozva mind az elektromos kerékpárokat, mind pedig cégünket és az ebikekolcsonzes.hu-t.