Ebike túra, Balaton

I. Alsóörs-Tihany, nehézségi szint: könnyű

Rövid Túra közepes emelkedéssel részletes térkép itt

Az út során Alóörsről indulva Csopakon megtekinthetjük a szabadtéri mozit, majd Balatonfürdenen a Tagore sétányról pompás kilátás tarul elénk a Tihanyi Apátságra.

II. Balaton Kiskör aktív pihenéssel, nehézségi szint: közepes

76km-es túra egésznapos programnak ideális. Alsóörsről indulva Káptalanfüreden meg is állhatunk és fürödhetünk egyet a szabadstrandon, majd Balatonalmádiban felmehetünk a kilátóba, miközben megnézzük a Kismozdonyt. Az útunkat Fűzfő felé vesszük itt lehetőség van bobozni, megnézni a csillagvizsgálót, vagy kipróbálni a kalandparkot. Akinek van kedve Balatonkenesén felmehet a kilátóba, ahonnan csodálatos panorámában lehet részünk. Ezután meg sem állunk a Siófoki aranypartig, hol strandolhatunk, a sétányon vásárolhatunk, illetve felmehetünk lifttel a víztoronyban, ahol elfogyaszthatunk egy kávét miközben forog a torony. Ezután Szántódon felszállunk egy kompra és átvisznek a Tihanyi révhez, itt 2 lehetőség van vagy végigtekerünk a part mentén, vagy feltekerünk Tihanyba. Utolsó állomásunk előtt még pihenhetünk egyet, aztán irány Balatonfüred. Balatonfüreden nagyon sok lehetőség van, mindenkép érdemes kipróbálni a savanyú vizet, ami a kerékpár út mellett található, aztán Tagore sétányon nézelődhetünk vásárolhatunk és ha megéhezünk ehetünk egy finomat.

III. Veszprém - Balatonalmádi - Veszprém, nehézségi szint: közepes

26km-es túra, kényelmes kirándulás Veszprémből a Balatonig. Aki már indult Veszprémből Balatonalmádiba, az tudja, hogy odafelé milyen egyszerű az út, szinte csak gurulunk. Az ebike-kal visszafelé sem lesz megerőltető a túra, ezért lesz időnk Balatonalmádiban kényelmesen eltölteni az időt.